Ezen az estén a csúcsgasztronómia beköltözik a Bolladoróba – házias emlékekkel, kifinomult technikákkal, érzéki struktúrákkal. Vendégünk Kollár Endre, a St. Andrea borbár ikonikus séfje, akit nemcsak az ízei, hanem a történetei is felejthetetlenné tesznek. Ő az, aki nemcsak főz, hanem mesél is – alapanyagokból és érzésekből.
Amit ezen az estén tálalunk, az nem egyszerű menüsor:
egy estére komponált hangulat, gondolat és emlék. Ez a vacsora nem követi a szabályokat. Megírja őket. Várunk egy különleges estére, ahol minden fogás mögött ott a szenvedély – és minden falatban ott egy történet.
A vacsorát természetesen a St. Andrea Szőlőbirtok kiváló borai kísérik végig – méltó párosítás, hiszen a birtok 2025-ben elnyerte az Év Pincészete díjat:
Napbor Egri Csillag 2024 – Szilvásváradi pisztráng shasimi, paradicsom, lunora osetra caviari
Örökké Egri Csillag Superior 2023 – Szilva, kacsamáj, gyömbér, füstölt marhaszív,
Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018 – Gemenci szarvasgerinc, füstölt zeller, szójás salotta, gomba
Ajándék édes cuvée 2023 – Sűrített tejes crème brûlée, körte, karamell fagylalt